Programma’s
AEG Support

Programma’s

Programmatabel

Programma

Temperatuurbereik

Maximale belading

Maximale centrifugeersnelheid

Programmabeschrijving

(Type lading en vervuiling)

Wasprogramma's

Katoen - Blanc/Couleurs

95°C - Koud

9 kg

1600 tpm

Wit en bont katoen. Normaal vervuild en licht vervuild.

Katoen + Voorwas - Blanc/Couleurs + Prélavage

95°C - Koud

9 kg

1600 tpm

Wit en bont katoen. Sterke en normale vervuiling.

Extra Stil - Extra Silence

95°C - Koud

9 kg

Wit en bont katoen. Normaal vervuild en licht vervuild. Het programma elimineert alle centrifugeerfasen voor een stille cyclus. De cyclus stopt met water in de kuip.

Synthetica - Synthétiques

60°C - Koud

4 kg

1200 tpm

Synthetische of gemengde stoffen. Normale vervuiling.

Strijkvrij - Repassage Facile

60°C - Koud

4 kg

800 tpm

Synthetische stoffen die zacht gewassen moeten worden. Normaal en licht bevuild.1)

Fijne Was - Délicats

40°C - Koud

4 kg

1200 tpm

Delicate stoffen zoals acryl, viscose en polyester. Normale vervuiling.

Wol/Zijde - Laine/Soie

40°C - Koud

2 kg

1200 tpm

Machinewasbestendige wol, handwasbestendige wol en delicate stoffen met het «handwas» symbool.2)

Dekbed - Couette

60°C - 30°C

3 kg

800 tpm

Speciaal programma voor één synthetische deken, dekbed, sprei enz.

Centrif./Pompen - Essorage/Vidange3)

9 kg

1600 tpm

Om het wasgoed te centrifugeren en het water uit de trommel af te voeren. Alle stoffen.

Spoelen - Rinçage

9 kg

1600 tpm

Om het wasgoed te spoelen en te centrifugeren. Alle stoffen.

Jeans

60°C - Koud

9 kg

1200 tpm

Jeans en kleding van tricot. Ook voor donkere kledij.

20 Min. - 3 kg

40°C - 30°C

3 kg

1200 tpm

Katoenen en synthetische kleding met lichte vervuiling of slechts eenmaal gedragen.

Super Eco 30°

30°C - Koud

3 kg

1200 tpm

Katoen, synthetica en gemengde stoffen. Normaal bevuild4).

Katoen Eco - Coton Eco5)

60°C - 40°C

9 kg

1600 tpm

Wit katoen en kleurvast katoen. Normale vervuiling. Het energieverbruik daalt en de duurtijd van het wasprogramma neemt toe.

Stoomprogramma's6)

Stoom kan worden gebruikt voor droge, gewassen of eenmaal gedragen wasgoed. Deze programma's kunnen kreukels en luchtjes verminderen en het wasgoed zachter maken.

Gebruik nooit een schoonmaakmiddel. Verwijder vlekken indien nodig door te wassen of plaatselijk vlekverwijderaar te gebruiken.

Stoomprogramma's hebben geen hygiënische cyclus.

Stel het stoomprogramma niet in voor dit type kleding:

• kleding waar op het wasvoorschrift niet staat of het geschikt is voor de droger.
  • kleding met stukjes plastic, metaal, hout of iets dergelijks.

Opfrissen - Rafraîchir

40°C

1.5 kg

Stoomprogramma voor katoen en synthetica. Deze cyclus verwijdert geuren uit het wasgoed.7)

Ontkreuk - Défroissage

40°C

1.5 kg

Stoomprogramma voor katoen en synthetica. Dit programma helpt bij het ontkreuken van het wasgoed.

1) Om kreuken in het wasgoed te beperken, regelt deze cyclus de watertemperatuur en voert een zachte wasbeurt en centrifugeerfase uit. Het apparaat voegt extra spoelgangen toe.
2) Tijdens deze cyclus draait de trommel zeer traag. Het kan lijken of de trommel niet draait of niet goed draait. Dit is normaal gedrag van het apparaat.
3) Stel de centrifugeersnelheid in. Zorg ervoor dat het geschikt is voor het soort wasgoed. Als u de optie Niet centrifugeren instelt, is de enige afvoerfase beschikbaar.
4) Selecteer dit programma om het energie- en waterverbruik te beperken met behoud van goede wasprestaties.
5)
Standaardprogramma's voor de Energielabel verbruikswaarden. Volgens de regelgeving 1061/2010 zijn deze programma's respectievelijk het “standaard 60°C katoenprogramma” en het “standaard 40°C katoenprogramma”. Dit zijn de meest efficiënte programma's qua elektriciteits- en waterverbruik bij het wassen van normaal vervuild katoenen wasgoed.
icon-info.png De watertemperatuur van de wasfase kan verschillen van de temperatuur die is aangegeven voor het geselecteerde programma.
6) Als u een stoomprogramma instelt met gedroogde was, zal de was aan het eind van de cyclus vochtig aanvoelen. Het is beter om de kleren ongeveer 10 minuten in de frisse lucht te drogen om de vochtigheid te laten verdampen. Voor optimaal resultaat dient u het wasgoed na afloop van het programma meteen uit de trommel te halen. Na een stoomcyclus kunt u de items toch nog strijken, maar dan uiteraard met veel minder moeite!
7) Stoom verwijdert geen geuren van dieren.

Toepasbaarheid programma-opties

Programma

T./min

Vlekken - Taches1)

Extra Spoelen - Rinçage+ 2)

Tijd Besparen - Gain de Temps 3)

Startuitstel - Départ Différé

Katoen - Blanc/Couleurs

Katoen + Voorwas - Blanc/Couleurs + Prélavage

Extra Stil - Extra Silence

Synthetica - Synthétiques

Strijkvrij - Repassage Facile

Fijne Was - Délicats

Wol/Zijde - Laine/Soie

Dekbed - Couette

Centrif./Pompen - Essorage/Vidange

Spoelen - Rinçage

Jeans

20 Min. - 3 kg

Super Eco 30°

Katoen Eco - Coton Eco

4)

1) De functie Vlekken is niet beschikbaar bij een temperatuur lager dan 40°C.
2) Als de functie Extra spoelgang geactiveerd is, voegt het apparaat extra spoelgangen toe. Als u een lage centrifugeersnelheid instelt in het programma Spoelen, voert het apparaat delicate spoelgangen uit met kort centrifugeren.
3) Als u een kortere cyclusduur instelt, adviseren wij u de hoeveelheid lading te verminderen. Het is mogelijk om de volledige lading te gebruiken, maar een optimaal wasresultaat kan dan niet gegarandeerd worden.
4) Voor dit programma kunt u alleen de duur Extra kort instellen.

Woolmark Apparel Care - Groen

De wolwascyclus van de machine is goedgekeurd door Woolmark voor het wassen van wollen kleding waarvan in het label staat dat het handwas is, op voorwaarde dat de kledingstukken worden gewassen volgens de instructies op het label in het kledingstuk en die van de fabrikant van deze wasmachine. Volg de instructies op het wasvoorschrift in de kleding. M1361

In het VK, Ierland, Hong Kong en India is het Woolmark-symbool is een certificeringshandelsmerk.