Het pictogram "trommelreiniging" wordt op het display van de wasmachine weergegeven
AEG Support

Het pictogram "trommelreiniging" wordt op het display van de wasmachine weergegeven

Probleem:
  • Het pictogram "trommelreiniging" wordt op het display van de wasmachine weergegeven
  • Hoe reinig ik de trommel van de wasmachine?
Geldt voor:
  • Wasmachine voorlader (ingebouwd en losstaand)
  • Wasmachine bovenlader
  • Was-droogcombinatie
Oplossing:

1. Haal al het wasgoed uit de trommel.

2. Voer een Katoen - programma uit op de hoogste temperatuur.

3. Voeg een kleine hoeveelheid waspoeder toe aan de lege trommel om achtergebleven resten weg te spoelen.

• Het display kan soms aan het einde van een cyclus het pictogram drum_1clean.PNGweergeven: dit is een aanbeveling om de “reiniging van de trommel” uit te voeren.
  • Zodra de trommelreiniging is uitgevoerd, verdwijnt het pictogram.
Advies:
  • Bij herhaaldelijke en voortdurend gebruik van programma´s bij lage temperaturen kunnen er wasmiddelresten en pluizen achterblijven en kan er bacteriëngroei in de trommel en de kuip ontstaan. Dit kan slechte geurtjes en meeldauw veroorzaken.
  • Draai om deze resten te verwijderen en de binnenkant van het apparaat te reinigen regelmatig een onderhoudswasbeurt (minstens eenmaal per maand).