Wasmachine ruikt niet lekker
AEG Support

Wasmachine ruikt niet lekker

Probleem:
  • Wasmachine ruikt niet lekker
  • Hoe reinig ik de wasmachine?
  • Rubberen afdichting van wasmachine krijgt donkere of zwarte schimmelvlekken
Geldt voor:
  • Voorladende wasmachine (ingebouwd en losstaand)
  • Bovenladende wasmachine
  • Was/droogcombinatie
Oplossing:

1. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel, voorkom het gebruik van alleen koude cycli en draai regelmatig hete cycli/was op hoge temperatuur.

2. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel en conditioner in overeenstemming met de instructies van de fabrikant.

3. Laat de deur altijd na iedere was op een kier/enigszins open staan en, indien mogelijk, de wasmiddellade tegelijkertijd iets openen zodat de machine tussen het wassen kan uitdrogen.

4. Controleer of de wasmachine opwarmt door een hete was te starten. De deur moet warm blijven tijdens de cyclus (kan worden gecontroleerd na ongeveer een half uur tot één uur).

5. Voer regelmatig een onderhoudswasbeurt op 95°C uit met een wasmachinereiniger om onaangename geurtjes en vlekken rond de deur te voorkomen.

Voor een uitgebreide beschrijving van de procedure raadpleeg de gebruikershandleiding die met uw apparaat is meegeleverd.

U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

Wij adviseren speciale wasmiddelen die in onze webshop te koop zijn, zoals bijv. Super-Clean - Washing Machine Cleaner.

6. Reinig het doseerbakje:

• Verwijder gemorst of resterend wasmiddel in elk compartiment door deze onder warm stromend kraanwater af te spoelen.
  • Verwijder het doseerbakje en gebruik een geschikte borstel (maak deze met een oude tandenborstel schoon) om vuil en opgedroogd zeeppoeder/vloeistof uit elk gedeelte te verwijderen

7. Maak de pomp en het pluisfilter schoon, inclusief het pompblad (als het pompblad zichtbaar is, roteer deze dan met behulp van een potlood en plaats het filter weer terug). Voor een uitgebreide beschrijving van de procedure raadpleeg de gebruikershandleiding die met uw apparaat is meegeleverd.

• Zet het toestel uit.
  • Open de deur van het pluisfilter en plaats de druppelbak eronder.
  • Giet al het water uit de machine door de afvoerslang naast het filter te openen.
  • Verwijder het filter door dit linksom te draaien (meerdere malen stevig met de hand).
  • Reinig het filter en de pompbehuizing onder stromend water en plaats het filter weer terug.
  • Sluit de afvoerslang en zet het terug in zijn oorspronkelijke plaats.
  • Sluit de klep naar het pluisfilter.

8. Reinig de afdichting van de wasmachine:

Rubberen afdichtingen van wasmachines ontwikkelen vaak donkere of zwarte schimmelvlekken.

• U kunt de schimmel verwijderen met behulp van natriumcarbonaatkristallen, chloorbleekmiddel of vaatwasmachinereiniger, die helpen bij het oplossen van hardnekkige schimmel en zeeppoeder residuen.
  • Zorg ervoor dat u tijdens de schoonmaakoperatie rubberen handschoenen en een beschermende bril draagt.

GEBRUIK GEEN AGRESSIEVE SCHUURMIDDELEN

9. De buitenkant van de wasmachine reinigen:

• Gebruik een doek die in een mild, universeel schoonmaakmiddel of afwasmiddel gedrenkt is, want wasmachines zijn vaak geproduceerd met een emaillen buitenkant.
  • Veeg voorzichtig langs de buitenkant van de wasmachine.
  • U ziet mogelijk dat de pluizen en spatten van het waspoeder dikke, vettige vlekken op het apparaat hebben gevormd.
  • Een beetje warm water en een doek volstaan doorgaans om het apparaat schoon te maken.
  • Probeer de hoeken en randen met een wattenstaafje schoon te maken.

10. Neem contact op met ons geautoriseerde servicecentrum.

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicetechnieker aan te vragen.

LET OP: Afhankelijk van het probleem, kan mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technieker in rekening worden gebracht.

Belangrijk: U moet er geen technieker bij roepen om reinigingsadvies te krijgen, tenzij het apparaat een foutmelding weergeeft.

Schakel het toestel uit en koppel het los voordat u onderhoud uitvoert. U mag de elektrische of functionele componenten niet loskoppelen zonder eerst Electrolux te raadplegen, aangezien dit een invloed kan hebben op de garantie.