De wasmachine-droogkast reinigen
AEG Support

De wasmachine-droogkast reinigen

Schakel het toestel uit en koppel het los voordat u onderhoud uitvoert. U mag de elektrische of functionele componenten niet loskoppelen zonder eerst Electrolux te raadplegen, aangezien dit een invloed kan hebben op de garantie.

De wasmachine-droogkast reinigen

Het wordt aanbevolen dat u het toestel alleen reinigt met zeep en water. Verzachters in detergenten kunnen plastic aantasten, zodat het broos wordt en krast. Raadpleeg ook de handleiding voor instructies over het onderhoud van het toestel. U kunt het onderdeel in kwestie vervangen door een reserveonderdeel van de Webshop.

• Voer een onderhoudswasbeurt op 95°C uit met een wasmachinereiniger om onaangename geurtjes en vlekken rond de deur te vermijden.
  • Volg de onderstaande stappen om zeker te stellen dat u de filter correct reinigt:
    • Schakel het toestel uit.
    • Open de deur van het filtercompartiment en plaats de druppelbak daaronder.
    • Laat het water uit de machine stromen door de filter los te maken.
    • Trek de filter er uit. Draai het verschillende keren stevig linksom, met de hand of een tang.
    • Maak de filter schoon onder stromend water en plaats het terug. U moet ook de pompwaaier reinigen, als deze zichtbaar is. Raadpleeg de gebruikershandleiding.
    • Draai de filter opnieuw aan.
    • Sluit de deur van het filtercompartiment.

Het toestel is nu klaar voor gebruik. Wanneer u de volgende keer een wascyclus draait, dient u te controleren of er lekken zijn. Sommige modellen hebben ook een ingebouwde reinigingscyclus, die geactiveerd kan worden door op knoppen te drukken. Raadpleeg de gebruikershandleiding.

Reiniging van het zeepbakje

Af en toe kan schimmel groeien op het toestel.

Verwijder gemorste stoffen of reststoffen in elk compartiment door deze onder warm stromend water te spoelen. Verwijder de dispenser en gebruik een oude tandenborstel om eventueel vuil en gedroogde zeeppoeder/vloeistof van elk onderdeel te verwijderen.

• De rubber van de wasmachine reinigen:
    • De rubbers van wasmachines worden vaak bedekt met donkere of zwarte schimmelvlekken. Om de schimmel te verwijderen, gebruikt u natriumkarbonaatkristallen, dik bleekmiddel of vaatwasmiddel, wat helpt om achtergebleven schimmel en zeeppoeder op te lossen. Draag rubberen handschoenen en een beschermende bril tijdens het reinigen.
  • Extern:
    • Wasmachines worden vaak voorzien van een laag email. De beste oplossing is om deze te reinigen met een doek die in een mild universeel detergent of afwasproduct is gedrenkt.
    • Veeg voorzichtig langs de buitenkant van de wasmachine. U ziet mogelijk dat de pluizen en spatten van het waspoeder dikke, vettige vlekken hebben gevormd op het toestel. Een beetje warm water een doek volstaan doorgaans om het toestel schoon te maken. Probeer de hoeken en randen schoon te maken met een wattenstaafje.

GEBRUIK GEEN AGRESSIEVE SCHUURMIDDELEN

• Problemen met hard water
    • Als zich kalk ophoopt, dient u ontkalker toe te voegen aan het detergent.

Ontdek meer over de aanbevolen reinigingsproducten op onze Webshop.