De droogcyclus van de wasdroogcombinatie duurt te lang of te kort
AEG Support

De droogcyclus van de wasdroogcombinatie duurt te lang of te kort

Op sommige modellen wordt deze tijd automatisch ingekort of verlengd, aangezien de voortgang van de cyclus afhangt van de omvang, het gewicht, het type en het vochtgehalte van de lading. Dit geldt zowel voor was- als droogcycli.

Als het toestel een droogcyclus uitvoert, wordt de cyclus verlengd of ingekort afhankelijk van de omvang, het gewicht, type en vochtgehalte van de kleding. Sommige modellen detecteren ook elektronisch hoe droog de kleding is en eindigen de cyclus pas wanneer de kleding volledig droog is.

Raadpleeg de onderstaande suggesties:

• Wanneer een spoelstopfunctie geselecteerd is, dient u deze te deselecteren.
  • Wanneer een extra spoelstopfunctie geselecteerd is, dient u deze te deselecteren.
  • Zorg dat het water in het toestel stroomt en dat de waterdruk voldoende hoog is. Zoniet wordt de cyclustijd verlengd. In sommige gevallen is er onvoldoende tijd om het detergent te laten oplossen. Raadpleeg de gebruikershandleiding als de machine onvoldoende water krijgt.
  • Wanneer een vertraagde startfunctie geselecteerd is, dient u deze te deselecteren.
  • Zorg dat het toestel het water correct naar buiten pompt. Als het apparaat detecteert dat het waterniveau niet gewijzigd is voordat het overschakelt op een centrifugecyclus, kan een wascyclus herhaald worden. Raadpleeg de gebruikershandleiding als de pomp geen water pompt.