De wasdroger beëindigt het programma onmiddellijk na de start
AEG Support

De wasdroger beëindigt het programma onmiddellijk na de start

Probleem:
  • De wasdroger beëindigt het programma onmiddellijk na de start
  • De droger begint even, maar springt naar het einde
  • Het wasgoed is niet gedroogd
Geldt voor:
  • Geventileerde wasdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger
Oplossing:

1. Plaats geen droog wasgoed in het apparaat. Gebruik altijd een tijdgestuurd programma om vochtig wasgoed te drogen.

OPMERKING: kies altijd een korte droogtijd, anders kan het wasgoed oververhit raken en krimpen!
OPMERKING: laat de droger nooit leeg of met weinig wasgoed achter!

2. Neem contact op met een erkend servicecentrum.

Als de bovenstaande suggestie het probleem niet heeft opgelost, raden wij u aan om een bezoek van een servicemonteur aan te vragen.

Oorzaak:

1. Wasdrogerprogramma's zijn in essentie tijdgestuurd of vochtgecontroleerd.

Voor vochtgecontroleerde programma's, zoals kastdroog of strijkdroog katoen, wordt aan het begin een geleidbaarheidsmeting uitgevoerd, die het vocht in het wasgoed meet. Als de luchtvochtigheid in het wasgoed te laag is of als er geen of te weinig wasgoed in het apparaat is, kan de luchtvochtigheid niet worden bepaald en wordt het programma geannuleerd.