De droogresultaten van de wasdroger zijn slecht en het wasgoed is na het drogen vochtig
AEG Support

De droogresultaten van de wasdroger zijn slecht en het wasgoed is na het drogen vochtig

Probleem:
  • Wasgoed blijft na het drogen vochtig
  • De wasdroger warmt niet op
  • De droogresultaten zijn slecht
Geldt voor:
  • Geventileerde wasdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger
Oplossing:

1. Kies het juiste droogprogramma.

Zorg ervoor dat het type wasgoed en de onderhoudssymbolen op het etiket van het wasgoed overeenstemmen met het droogprogramma. U vindt hulp in het programmaoverzicht in de gebruikershandleiding.

2. Voor programma's die vochtgecontroleerd zijn, zoals ""Katoen kastdroog"", selecteert u een hoger droogheidsniveau, zoals extradroog.

Wasdrogerprogramma's zijn in essentie tijdgestuurd of vochtgecontroleerd.

3. Als de lading bestaat uit verschillende stofdiktes of verschillende soorten stof, sorteer dan het wasgoed op dikte en stofsoort en droog het afzonderlijk.

Afhankelijk van het model bieden sommige toestellen ook speciale programma's aan, zoals ""MIX XL"", ""JEANS"" of ""Beddengoed"", die geschikt zijn voor verschillende soorten stof of wasgoed van verschillende dikte.

4. Stel de optie DRY PLUS in op MAX als uw droger hiermee is uitgerust.

5. Stel de optie voor het resterende vochtgehalte in op het hoogste droogniveau als uw droger hiermee is uitgerust.

6. Reinig alle filters en de condensor (indien toegankelijk) regelmatig en zorgvuldig zoals beschreven in de gebruikershandleiding.

U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

7. De maximale belasting niet overschrijden.

OPMERKING: de aanduiding van de hoeveelheid lading heeft altijd betrekking op het gewicht van de droge was.

8. Zorg voor een kamertemperatuur tussen +5 °C en +35 °C.

De optimale kamertemperatuur om de beste droogresultaten te bereiken ligt tussen 19 °C en 24 °C.

9. Neem contact op met een erkend servicecentrum. Als de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, raden wij u aan een bezoek van een servicemonteur aan te vragen.