Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt
AEG Support

Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt

1. Controleer of het ingestelde niveau van de waterontharder juist is voor de waterhardheid in uw omgeving. U kunt het niveau van de waterontharder instellen.
  2. Vul het zoutreservoir.
  3. Vul het glansmiddeldoseerbakje.
  4. Draai de waterkraan open.
  5. Start een programma om resten te verwijderen die misschien nog in het apparaat zijn achtergebleven. Gebruik geen afwasmiddel en gebruik de mandjes niet.

Als u een programma start, doet het apparaat er ongeveer 5 minuten over om de hars in de waterontharder te herladen. Het lijkt alsof het apparaat niet werkt. De wasfase start pas nadat deze procedure voltooid is. De procedure wordt periodiek herhaald.

Het zoutreservoir

icon-warning.pngLet op!
Gebruik uitsluitend zout dat specifiek is bedoeld voor gebruik in vaatwassers.

Het zout wordt gebruikt om de hars in de waterontharder te herladen en voor goede wasresultaten voor dagelijks gebruik.

Het zoutreservoir vullen:

1. Draai de dop linksom om het zoutreservoir te openen.
  2. Doe 1 liter water in het zoutreservoir (alleen de eerste keer).
  3. Vul het zoutreservoir met regenereerzout.

4. Verwijder het zout rond de opening van het zoutreservoir.

5. Draai de dop van het zoutreservoir rechtsom om het zoutreservoir te sluiten.
icon-info.png Water en zout kunnen uit het zoutreservoir stromen als u het bijvult. Gevaar voor roest. Start om dit te voorkomen een programma nadat u het zoutreservoir heeft bijgevuld.

Het vullen van het glansmiddeldoseerbakje

icon-warning.pngLet op!
Gebruik alleen glansspoelmiddel voor afwasautomaten.
  1. Druk op de ontgrendelknop (D) om de deksel te openen (C).
  2. Giet het glansmiddel in het doseervakje (A) tot de vloeistof het niveau 'max' heeft bereikt.
  3. Verwijder gemorst glansmiddel met een absorberend doekje om te voorkomen dat er te veel schuim ontstaat.
  4. Sluit het deksel. Zorg ervoor dat het ontgrendelknopje op zijn plaats dichtklikt.
icon-info.png U kunt het schuifje voor de vrij te geven hoeveelheid (B) instellen tussen stand 1 (laagste hoeveelheid) en stand 4 of 6 (hoogste hoeveelheid).