Vaatwasser begint niet met de wascyclus
AEG Support

Vaatwasser begint niet met de wascyclus

Probleem:
  • Vaatwasser begint niet met de wascyclus
Geldt voor:
  • ingebouwde vaatwasmachine
  • losstaande vaatwasmachine
Oplossing:

1. Controleer of de deur volledig gesloten is.

Open en sluit de deur weer. Als u een klik hoort, geeft dit aan dat de deur goed gesloten is.

2. Zorg ervoor dat vertraagde startfunctie uitgeschakeld is

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies over hoe deze modus uitgeschakeld kan worden.

3. Controleer of de vorige cyclus niet nog bezig is.

Als een cyclus nog bezig is, moet deze geannuleerd worden vóórdat de volgende cyclus geprogrammeerd wordt. Lees, voor het annuleren van de cyclus, het hoofdstuk over het annuleren van cycli in de gebruikershandleiding van de vaatwasmachine. Op sommige modellen zal het paneel aangeven hoe u cyclus kunt resetten. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

4. Controleer of "Ultra Quiet" of "Night" opties geselecteerd zin:

Deze opties bevatten lange pauzes in de wascyclus, die tot 20 minuten kunnen duren. De cyclus kan nog steeds bezig zijn.

5. Controleer of er waarschuwings-LED’s, akoestische waarschuwingen of foutmeldingen zijn:

De foutmelding kan een knipperende LED, een reeks pieptonen of een code zijn die op het display weergegeven wordt. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde informatie over hoe het probleem opgelost kan worden.

6. Controleer op mogelijke problemen met de voeding:

• Zorg ervoor dat het apparaat aangesloten is en aan staat.
  • Sluit een ander apparaat op hetzelfde stopcontact aan om te bepalen of er stroom op staat.
  • Als het stopcontact niet werkt, neem dan contact op met een plaatselijke elektricien om het probleem op te lossen.

7. Controleer of er geactiveerde relais of doorgebrande zekering zijn

Reset de stroomonderbreker / het RCD-apparaat of vervang de zekering  U kunt de stroomonderbreker resetten door de schakelaar in de "ON" (aan) stand te zetten

8. Neem contact op met ons geautoriseerde servicecentrum.

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicetechnieker aan te vragen.

LET OP: Afhankelijk van het probleem, kan mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technieker in rekening worden gebracht.
Waarschuwing: We raden het af ​​om het product te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen. Trek de stekker uit het product en sluit het niet opnieuw aan totdat u zeker weet dat dit in orde is.