De vaatwasmachine droogt niet of droogt slecht
AEG Support

De vaatwasmachine droogt niet of droogt slecht

Probleem:
  • De vaatwasmachine droogt niet of droogt slecht
Geldt voor:
  • Losstaande vaatwasmachine
  • Ingebouwde vaatwasmachine
Oplossing:

1. Meet droogresultaten op porselein en glaswerk

• Plastic voorwerpen zoals bestek, voorraaddozen en plastic onderdelen van het toestel blijven nat.
  • De plastic voorwerpen verliezen snel aan warmte, en dit kan condensatie veroorzaken op hun oppervlakken.

2. Gebruik de automatische of intensieve cyclus en indien de voorwerpen niet warm aanvoelen aan het einde van de cyclus, neemt u contact op met onze servicedienst.

ECO- en BIO-cycli drogen passief, en de 30 minuten QUICK cycli hebben geen droogtijd.

3. De items werden gewassen in afwasmiddel voordat ze in de vaatwasmachine werden gewassen

Dit resulteert in de vorming van overmatig schuim en beperkt het effect van het glansspoelmiddel, en leidt tot slechte droogresultaten.

4. Controleer of de vaatwasmachine niet overladen is of verkeerd is geladen.

• Laad de vaatwasmachine volgens de instructies in de gebruikershandleiding en laat alle overtollige spoelwater drogen/verdampen nadat de programma is voltooid voordat de machine wordt leeggemaakt.
  • Verwijs naar het artikel Hoe de vaatwasmachine laden en leegmaken of raadpleeg uw gebruikershandleiding.
  • U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

5. Het wordt aanbevolen dat extra glansspoelmiddel wordt toegevoegd voor betere droogresultaten, zoals beschreven in de gebruikershandleiding.

U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

6. Controleer het vaatwasmiddel dat u gebruikt.

Gebruik indien mogelijk een ander detergent en/of glansspoelmiddel. Voor snelle wascycli gebruikt u poeder- of vloeibare detergenten, aangezien sommige multi-tabletten niet volledig oplossen tijdens snelle wascycli.

7. Zorg dat alle filters en sproeiarmen proper zijn.

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies over het reinigen en onderhouden van de apparatuur. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

8. Inschakelen Droog +, Droog Plus, XtraDroog functie

Als uw toestel over deze functie beschikt, kunnen de droogresultaten verbeterd worden door de functie in te schakelen, maar dit verhoogt de cyclustijd en het energieverbruik.

9. Neem contact op met onze servicedienst.

Wanneer het bovenstaande advies het probleem niet oplost, bevelen we aan om een bezoek aan te vragen van een technicus

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, wordt u mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technicus in rekening gebracht.

Waarschuwing: We raden af ​​om het product te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen. Koppel het product los en sluit het niet opnieuw aan totdat u zeker weet dat dit in orde is.