Wat moet u doen als…

Probleem

Mogelijke oorzaak

Oplossing

Het apparaat werkt niet.

Het apparaat is uitgeschakeld.

Zet het apparaat aan.

De stekker zit niet goed in het stopcontact.

Steek de stekker goed in het stopcontact.

Er staat geen spanning op het stopcontact.

Sluit een ander elektrisch apparaat op het stopcontact aan. Neem contact op met een gekwalificeerd elektricien.

Het apparaat maakt lawaai.

Het apparaat is niet stevig en stabiel geplaatst.

Controleer of het apparaat stabiel staat.

Het lampje werkt niet.

Het lampje staat in de stand-by stand.

Sluit en open de deur.

Het lampje is stuk.

Zie 'Het lampje vervangen'.

De compressor werkt continu.

De temperatuur is goed ingesteld.

Raadpleeg het hoofdstuk 'Bediening'.

Er zijn grote hoeveelheden voedsel tegelijk in de vriezer geplaatst.

Wacht een paar uur en controleer dan nogmaals de temperatuur.

De omgevingstemperatuur is te hoog.

Zie het typeplaatje voor de klimaatklasse.

Het voedsel dat in het apparaat werd geplaatst, was te warm.

Laat voedsel afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het opslaat.

De deur is niet goed gesloten.

Zie 'De deur sluiten'.

De compressor start niet onmiddellijk na het drukken op of na het veranderen van de temperatuur.

Dit is normaal, er is geen storing.

De compressor start na enige tijd.

Er loopt water over de achterkant van de koelkast.

Tijdens het automatische ontdooiproces, ontdooit de rijp tegen de achterwand.

Dit is juist.

Er loopt water in de koelkast.

De waterafvoer is verstopt.

Reinig de waterafvoer.

Producten verhinderen dat het water in de wateropvangbak loopt.

Zorg ervoor dat de producten de achterwand niet raken.

Er ligt water op de vloer.

De dooiwaterafvoer is niet aangesloten op de verdamperbak boven de compressor.

Maak de dooiwaterafvoer vast op de verdamperbak.

De temperatuur in het apparaat is te laag/hoog.

De temperatuurknop is niet goed ingesteld.

Stel een hogere/lagere temperatuur in.

De deur is niet goed gesloten.

Zie 'De deur sluiten'.

De temperatuur van het voedsel is te hoog.

Laat het voedsel afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het conserveert.

Er worden veel producten tegelijk bewaard.

Conserveer minder producten tegelijk.

De deur is te vaak geopend.

Open de deur alleen als het nodig is.

Er is geen koude luchtcirculatie in het apparaat aanwezig.

Zorg ervoor dat er koude luchtcirculatie in het apparaat aanwezig is.

icon-info.png Bel, wanneer het advies niet tot resultaten leidt, de dichtstbijzijnde klantenservice voor dit merk.

Het lampje vervangen

icon-info.png Het apparaat is uitgerust met een LED-binnenlampje dat een lange levensduur heeft.
icon-warning.pngLet op!
Trek de stekker uit het stopcontact.
  1. Beweeg op hetzelfde moment met de vingers de doorschijnende afdekking omhoog en omlaag, en verwijder deze in de richting van de pijlen.

2. Vervang het kapotte lampje door een nieuw lampje met hetzelfde vermogen en vorm dat specifiek bedoeld is voor huishoudelijke apparaten. Het maximale vermogen wordt getoond op de afdekking van het lampje.
  3. Plaats de afdekking van het lampje terug.
  4. Steek de stekker in het stopcontact.
  5. Open de deur.

Controleer of het lampje gaat branden.

De deur sluiten

1. Maak de afdichtingen van de deur schoon.
  2. Stel de deur, indien nodig, af. Raadpleeg "Montage".
  3. Vervang, indien nodig, de defecte deurafdichtingen. Neem contact op met de klantenservice.