Periodieke reiniging

icon-warning.pngLet op!
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht, de stekker uit het stopcontact trekken.
icon-info.png Gebruik geen schoonmaakmiddelen, schuurmiddelen, sterk geparfumeerde schoonmaakproducten of boenwas om de binnenkant van het apparaat schoon te maken Zorg ervoor dat u het koelsysteem niet beschadigt. Het is niet nodig om het compressorgedeelte schoon te maken
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Maak het apparaat en toebehoren regelmatig schoon met warm water en neutrale zeep

Maak de afsluiting van het deksel voorzichtig schoon

3. Maak het apparaat volledig droog
  4. Steek de stekker in het stopcontact.
  5. Zet het apparaat aan.

De vriezer ontdooien

icon-warning.pngLet op!
Gebruik nooit scherpe metalen gereedschappen om rijp af te schrapen omdat u hiermee het apparaat kunt beschadigen. Gebruik geen mechanische of andere middelen om het ontdooiproces te versnellen, behalve die middelen die door de fabrikant zijn aanbevolen. Een temperatuurstijging tijdens het ontdooien van de ingevroren levensmiddelen, kan de veilige bewaartijd verkorten.

Ontdooi de vriezer wanneer de rijplaag een dikte van ongeveer 10-15 mm bereikt heeft.

De hoeveelheid rijp op de wanden van het apparaat wordt vergroot door de hoge mate van vocht in de buitenomgeving en als het voedsel niet goed is verpakt.

Het beste moment om de vriezer te ontdooien is wanneer deze geen of weinig voedsel bevat.

1. Schakel het apparaat uit.
  2. Verwijder al het ingevroren voedsel, wikkel het in een paar lagen krantenpapier en leg het op een koele plaats.
  3. Laat het deksel open, haal de dop van de ontdooiwaterafvoer en vang al het dooiwater op in een bak
  4. Na afloop van het ontdooien de binnenkant grondig droog maken en de dop terugzetten.
  5. Zet het apparaat aan.
  6. Zet de thermostaatknop op de maximale koude en laat het apparaat twee tot drie uur in deze instelling werken.
  7. Zet het eerder verwijderde voedsel terug in het vriesvak.

Periodes dat het apparaat niet gebruikt wordt

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen als het apparaat gedurende lange tijd niet gebruikt wordt:

1. Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  2. Haal al het voedsel eruit
  3. Ontdooi het apparaat en toebehoren en maak alles schoon
  4. Laat het deksel open om onaangename geurtjes te voorkomen
icon-info.png Als uw apparaat aan blijft staan, vraag dan iemand om het zo nu en dan te controleren, om te voorkomen dat het bewaarde voedsel bederft als de stroom uitvalt.