Energiezuinigheid
AEG Support

Energiezuinigheid

Productfiche en informatie volgens EU 65-66/2014

Naam leverancier

AEG

Modelidentificatie

BS8356001M

BS835600WM

Energie-efficiëntie Index

98.8

Energie-efficiëntieklasse

A

Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + onderwarmte

1.09 kWh/cyclus

Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht

0.83 kWh/cyclus

Aantal ruimten

1

Warmtebron

Electriciteit

Volume

70 l

Soort oven

Inbouwoven

Massa

BS8356001M

43.0 kg

BS835600WM

43.0 kg

EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens, stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.

Energie besparen

Dit apparaat bevat functies die u helpen energie te besparen tijdens het dagelijks koken.

• Algemene tips
    • Zorg ervoor dat de ovendeur goed is gesloten als het apparaat werkt en houd de deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk gesloten.

• Gebruik metalen schalen om meer energie te besparen.

• Zet indien mogelijk het eten in de oven zonder voor te verwarmen.

• Verlaag bij een bereidingsduur langer dan 30 minuten de oventemperatuur met minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van de bereidingsduur voordat de kooktijd verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt ervoor dat het gerecht wordt voltooid.

• U kunt de restwarmte gebruiken om ander eten op te warmen.

• Bereiding met hete lucht - gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties met hete lucht om energie te besparen.

• Restwarmte
    • Bij sommige ovenfuncties worden, als een programma met tijdselectie (duur, einde) in werking is en de bereidingstijd langer is dan 30 minuten, de verwarmingselementen automatisch 10% eerder uitgeschakeld. De lamp en ventilator blijven wel werken.

• Bereiding met de lamp uit - schakel de lamp uit tijdens de bereiding en schakel de lamp alleen in indien nodig.

• Eten warm houden - kies de laagste temperatuur als u de restwarmte wilt gebruiken om eten warm te houden. Het display toont de restwarmtetemperatuur.

• Eco-functies - de lamp wordt uitgeschakeld bij de start.

De lamp wordt weer geactiveerd als u de deze activeert met het menu of als u de deur van het apparaat opent.

• Multi hetelucht (vochtig) - de lamp gaat na 30 seconden uit. Vervolgens schakelt u de oven opnieuw in.