Opmerkingen over schoonmaken

• Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje.

• Gebruik voor metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel.

• Reinig de binnenkant van het apparaat na elk gebruik. Opeenhopingen van vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorzaken. Het risico is hoger voor de grillpan.

• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger.

• Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel.

• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoongemaakt met een agressief reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of een afwasautomaat. Dit kan de antiaanbaklaag beschadigen.

Verwijderen van de geleiders

Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor brandwonden.

Om het apparaat te reinigen, verwijder de inschuifrails.

1. Inschuifrails voorzichtig naar boven toe uit de voorste ophanging trekken.
  2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit de zijwand.
  3. Geleiders uit de achterste ophanging trekken.

Installeer de geleiders in de omgekeerde volgorde.

Stoomreiniging

Menu / Functies / Reiniging

Verwijder zo veel mogelijk vuil met de hand.

Maak het glazen binnendeur schoon met een zachte doek en een warm sopje.

Verwijder de inschuifrails om de zijwanden te reinigen.

icon-warning.pngLet op!
Voor betere prestaties moet u de reinigingsfunctie starten als het apparaat koel is. Controleer de restwarmte.

Gebruik altijd de functie na de bereiding met stoom.

Als de functie actief is, is het lampje uit.

1. Giet 400 ml water vermengd met 3 eetlepels azijn (zonder kruiden) direct in de stomer.
  2. Activeer in het menu de functie: Stoomreiniging.

Op het display wordt de duur van de functie weergegeven (33 minuten).

Als het programma is voltooid klinkt er een geluidssignaal.

3. Tik op het display om het signaal te deactiveren.
  4. Wrijf met een zachte spons over de binnenkant van het apparaat.
  5. Verwijder al het restwater uit de stomer.
  6. Houd na reiniging de deur van het apparaat ongeveer 1 uur open. Wacht tot het apparaat droog is. Om het drogen te versnellen, kunt u het apparaat opwarmen met warme lucht op 150 °C gedurende ca. 15 minuten.

U behaalt maximaal resultaat met de reinigingsfunctie als u het apparaat direct schoonmaakt nadat de functie is afgelopen.

Gebruik de functie twee keer als het apparaat erg vies is. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u de tweede cyclus uitvoert.

Ontkalken van de stoomgenerator

1. Giet 250 ml water vermengd met 3 eetlepels azijn direct in de stoomgenerator.
  2. Kies in het menu: Reinigingsassistent.
  3. Activeer de functie: Ontkalking.

Op het display wordt de duur van de functie weergegeven (15 minuten).

Als het programma is voltooid klinkt er een geluidssignaal.

4. Raak een tiptoets aan om het signaal uit te schakelen.
  5. Verwijder al het restwater uit de stoomgenerator.
  6. Laat de deur ongeveer 1 uur open staan om het apparaat volledig te laten drogen. Om het drogen te versnellen, kunt u het apparaat opwarmen met warme lucht op 150 °C gedurende ca. 15 minuten.

De deur verwijderen en installeren

U kunt de ovendeur en het interne glazen paneel verwijderen om het schoon te maken. Het aantal glasplaten verschilt per model.

icon-warning.pngAttentie
Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar.
  1. Open de deur helemaal.
  2. Duw de klemhendels (A) volledig op de twee scharnieren.

3. Sluit de ovendeur in de eerste openingsstand (in een hoek van ongeveer 70°).
  4. Pak de deur aan de zijkanten met beide handen vast en trek deze onder een opwaartse hoek weg van het apparaat.
  5. Plaats de ovendeur met de buitenkant omlaag op een zachte en egale ondergrond. Dit voorkomt krassen.
  6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant van de deur aan beide kanten vastpakken en naar binnen drukken om de klemsluiting te ontgrendelen.

7. Trek de deur naar voren om hem te verwijderen.
  8. Houd de glasplaten aan de bovenkant vast en trek deze een voor een omhoog uit de geleiding.

9. Reinig de glasplaat met een sopje. Droog de glasplaat voorzichtig af.

Als u de glasplaten en de ovendeur heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer bovenstaande stappen uit in de omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste glasplaat eerst, daarna de grotere glasplaten.

Het lampje vervangen

Leg een doek op de bodem van de binnenkant van het apparaat. Dit voorkomt schade aan het afdekglas en de ovenruimte.

icon-warning.pngAttentie
Gevaar voor elektrocutie! Maak de zekering los voordat u de lamp vervangt. De lamp en het afdekglas kunnen heet zijn.
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit.

De bovenlamp

1. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en verwijder het.

2. Verwijder de metalen ring en reinig de glasafdekking.
  3. Vervang de lamp door een geschikte 300 °C hittebestendige lamp.
  4. Monteer de metalen ring op de glasafdekking.
  5. Plaats het afdekglas terug.

Het zijlampje

1. Verwijder de linker inschuifrail om bij de lamp te komen.
  2. Gebruik een schroevendraaier met een aanhaalmoment van 20 om de afdekking te verwijderen.
  3. Verwijder en reinig het metalen frame en de afdichting.
  4. Vervang de lamp door een geschikte 300 °C hittebestendige lamp.
  5. Installeer het metalen frame en de pakking. Draai de schroeven aan.
  6. De linker inschuifrails installeren.