Het apparaat gebruiken

U kunt het apparaat gebruiken in:

• handmatige modus - voor het handmatig instellen van de verwarmingsfunctie, temperatuur en kooktijd.

• automatische programma's (Kook- en bakassistent) - voor het bereiden van een gerecht als u geen kennis of ervaring met koken hebt.

Het menu bedienen

1. Aanraken om het apparaat in te schakelen: GUID-958D8F3F-7F0C-4D18-8AB8-2757BB8F6D2E-preview_v1.png.
  2. Aanraken: Menu.
  3. Blader door het menu om de functie te zoeken die u wilt inschakelen.
  4. Tik gewoon op het display om de functie in te schakelen.
  5. Aanraken om terug te keren naar het vorige menu: GUID-44377B23-7C4C-4CE0-933B-B5E8BA479D40-preview_v1.png of Menu.
  6. Het uitschakelen van het apparaat gebeurt door het aanraken van: GUID-958D8F3F-7F0C-4D18-8AB8-2757BB8F6D2E-preview_v1.png.

Het menu in overzicht

1. Naar het menu terugkeren

2. Huidige menuniveau

3. Functielijst

Hoofdmenu

Menu-item

Omschrijving

Functies

Het bevat een lijst met de verwarmingsfuncties, speciale functies, schoonmaakprogramma's en favoriete programma's.

Timers

Het bevat een lijst met klokfuncties.

Opties

Het bevat een lijst met andere opties voor veiligheidsfuncties, lamp, Heat + Hold, Set + Go.

Kook- en bakassistent

Bestaat uit een lijst met automatische bereidingsprogramma's.

Laatste en meest gebruikte

Het laat zien welke functie het laatst is gebruikt en welke het meest worden gebruikt.

Basis instellingen

Het bevat een lijst met basisinstellingen.

Submenu voor: Functies

1. Naar het menu terugkeren

2. Lijst met verwarmingsfuncties

3. Lijst met beschikbare opties

4. Meer opties

Een verwarmingsfunctie instellen

1. Blader door de functies en raak uw keuze aan.
  2. Raak de temperatuur op het display aan om de temperatuur te wijzigen en blader door de lijst om te vinden wat u nodig heeft.
  3. Raak de temperatuur aan om te bevestigen.
  4. Aanraken om de functie in te schakelen: Start.

Wanneer het apparaat zo ongeveer de ingestelde temperatuur heeft bereikt, hoort u een geluidssignaal. Aan het einde van de kooktijd klinkt er opnieuw een geluidssignaal.

Aanraken om terug te keren naar het vorige menu: Menu.

icon-info.png U kunt een beschrijving zien van de verwaringsfunctie of een standaardfunctie creëren in een pop-upvenster. Houd uw vinger langer dan 2 seconden op de geselecteerde verwarmingsfunctie. Als u een verwarmingsfunctie als standaard instelt, dan verschijnt het als eerste functie als u het apparaat weer inschakelt.
  1. Naar het menu terugkeren

2. Pop-upvenster

3. Meer opties

Submenu voor: Verwarmingsfuncties

Gratineren

Voor ovenmaaltijden als lasagne of gegratineerde aardappelgratin. Deze functie is ook geschikt voor gratineren en kort bakken.

Diepvriesvoeding

Om kant-en-klaar maaltijden te bereiden met een goudbruin laagje, bijv. frietjes, aardappelpartjes.

Onderwarmte

Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem en om voedsel in te maken.

ECO Braden

Optimaliseert het energieverbruik tijdens het braden. Het is daarom nodig om de kooktijd eerst in te stellen. Het lampje gaat uit tijdens deze functie. Ze gaat terug aan als u ze via het menu activeert of de deur opent.

Grill

Voor het grillen van grotere levensmiddelen zoals vlees.

Tweekrings grill

Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.

Pizza hetelucht

Op 1 ovenniveau bakken voor gerechten met een knapperige bodem zoals een pizza of quiche. Stel de temperatuur 20 tot 40 °C lager in dan bij Boven + onderwarmte.

Conventionele functie (Boven + Onderwarmte)

Boven- en onderwarmte voor het bakken en grillen op één ovenniveau.

Circulatiegrill

Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte met botten op 1 niveau. Deze functie is ook geschikt voor gratineren en kort bakken.

Multi hetelucht

Hetelucht voor meerdere gerechten en het bakken op max. drie ovenniveaus tegelijk. Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij Boven + onderwarmte

Volledige stoom

100% stomen voor de bereiding van groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of speciale bijgerechten.

SousVide koken

Vacuümkoken met stoom bij een lage temperatuur voor vlees, vis, zeevruchten, groenten en fruit. Het voedsel moet in plastic zakjes vacuüm verpakt zijn alvorens deze functie gebruikt wordt.

Half stoom + hete lucht

50% stoom plus warmte voor het pocheren van vis, custards en terrines.

Kwart stoom + hete lucht

25% stoom plus warmte voor het bakken van brood, het braden van grote stukken vlees of het opwarmen van gekoelde en bevroren maaltijden.

Brood bakken

Om brood te bakken met een stoomstoot aan het begin voor een knapperige korst.

Lage temperatuur garen

Langzaam braden voor de bereiding van malse en sappige stukken vlees.

Multi hetelucht (vochtig)1)

Voor het energiebesparend bakken en garen van overwegend droge gebaksoorten, maar ook van ovenschotels in vormen op één rekniveau. De lamp gaat na 30 seconden uit. Ze gaat terug aan als u ze via het menu activeert of de deur opent.

ECO Stomen

Optimaliseert het energieverbruik tijdens het Stomen. Het is daarom nodig om de kooktijd eerst in te stellen. Voor de bereiding van groente, rijst, pasta… Het lampje gaat uit tijdens deze functie. Ze gaat terug aan als u ze via het menu activeert of de deur opent.

1) Deze functie wordt gebruikt om de energie-efficiëntieklasse vast te stellen overeenkomstig EN50304.

Submenu voor: Speciaal

Drogen

Voor het drogen van gesneden fruit, zoals appels, pruimen, perziken en groenten, zoals tomaten, courgettes of champignons.

Ontdooien

Om bevroren gerechten te ontdooien.

Warmhouden

Om het voedsel warm te houden.

Regenereren

Met stoom opwarmen van reeds bereide maaltijden direct op een bord.

Borden warmen

Om borden voor het serveren op te warmen.

Deeg laten rijzen

Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat het wordt gebakken.

Inmaken

Om groenten zoals bijvoorbeeld gemengde augurken in glas en vloeistof te bewaren.

Submenu voor: Reiniging

icon-warning.pngAttentie
Zie het hoofdstuk 'Onderhoud en reiniging'.

Ontkalking

Gebruik deze functie om kalkresten uit de stoomgenerator te verwijderen. Volg de instructies op het scherm.

Stoomreiniging

Gebruik de stoomreiniging om het vuil in de ovenruimte te weken en nadien weg te vegen. Volg de instructies op het scherm.

Bereiding met stoom

De klep van de waterschuiflade bevindt zich in het bedieningspaneel.

icon-warning.pngAttentie
Doe geen water rechtstreeks in de stomer. Gebruik alleen water. Gebruik geen gefilterd (gedemineraliseerd) of gedistilleerd water. Gebruik geen andere vloeistoffen. Schenk geen ontvlambare of alcoholische vloeistoffen in het waterreservoir.
  1. Bereid het gerecht voor in het bijbehorende kookgerei.
  2. Druk op het deksel van het waterreservoir om het reservoir te openen.
  3. Vul de waterlade met 800 ml water.

De watertoevoer is voldoende voor ca. 50 minuten.

4. Plaats het waterreservoir terug op zijn oorspronkelijke plaats.
  5. Schakel het apparaat in.
  6. Stelecteer de stoomverwarmingsfunctie en de temperatuur.
  7. Stel de functie in: Programmaduur of Eindtijd instellen.

De eerste stoom ontstaat na ca. 2 minuten.

icon-info.png Als de stomer leeg is, klinkt er een geluidssignaal.
  8. Schakel het apparaat uit.
  9. Leeg het waterreservoir wanneer u klaar bent met stomen.
    icon-warning.pngLet op!
    Het apparaat wordt zeer heet. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Wees voorzichtig als u de waterlade ledigt.

Neem nadat het apparaat is afgekoeld, het resterende water van de stoomgenerator op met een spons. Reinig de stomer indien nodig met wat azijn. Laat het apparaat volledig uitdrogen met de deur geopend.

SousVide koken

• Doordat er geen damp of smaak en vocht verloren gaat houdt het eten zijn volledige aroma

• Malse textuur van vlees en vis

• Het eten behoudt alle mineralen en vitaminen

• Er zijn minder kruiden nodig omdat het eten z'n natuurlijke smaak behoudt

• Sneller te bereiden omdat het eten niet op hetzelfde moment en dezelfde plek hoeft te worden bereid en geserveerd

• Lage bereidingstemperatuur verkleint de kans op te lang doorkoken

• Door de portionering is het gemakkelijk te bewaren

Voedsel bereiden

1. Maak de ingrediënten schoon en snijd ze in stukken.
  2. Kruid de ingrediënten.
  3. Doe de ingrediënten in geschikte vacuum zakjes.
  4. Sluit het zakje vacuum af en zorg ervoor dat u zoveel mogelijk lucht verwijdert.
  5. De zakjes moeten koel worden bewaard als ze niet onmiddellijk worden gebruikt.
  6. Ga verder met de functie: SousVide koken volgens de aanwijzingen van de kooktabel voor het juiste soort voedsel of de recepten van de kook- en bakassistent.
  7. Maak het zakje open en serveer de inhoud.
  8. Optioneel: laat het nog even dichtschroeien of gril het bijv. vlees voor een lekker korstje en de typische geroosterde smaak.

Submenu voor: Favorieten

1. Naar het menu terugkeren

2. Favoriet programma

3. Functielijst

Een lijst met eerder bewaarde instellingen. U kunt ook de huidige instellingen opslaan zoals: duur, temperatuur of verwarmingsfunctie. U kunt maximaal 20 programma's instellen die in een lijst in alfabetische volgorde getoond worden.

Menu-item

Omschrijving

Doorlopen

Gebruik de eerder opgeslagen favoriet.

Verwijderen

De eerder opgeslagen favorieten permanent verwijderen.

Naam wijzigen

De eerder opgeslagen naam wijzigen of corrigeren.

Een favoriet programma opslaan

1. Raak GUID-67E0019F-4315-4291-A718-B31533C7B69B-preview_v1.png aan om de huidige instellingen van een verwarmingsfunctie op te slaan.
  2. Kies: Nieuw van huidige instellingen.
  3. Voer de naam van het favoriete programma in en raak OK aan.

Submenu voor: Timers

1. Naar het menu terugkeren

2. Huidig ingestelde duur

3. Resterende duur

4. Garend

5. Starttijd

Menu-item

Omschrijving

De kookwekker instellen

Om een aftelfunctie in te stellen en te starten, wordt de timer op het hoofdscherm getoond en klinkt er een alarm als de timer op nul staat. Deze timer onderbreekt de bereiding niet en is ook beschikbaar als de oven is uitgeschakeld. Bladeren om in te stellen; de timer start automatisch.

Duur instellen

Om het aftellen in te stellen en te starten wordt de timer getoond op het hoofdscherm en de oven stopt en er klinkt een alarm als de timer klaar is met aftellen.

Starttijd instellen

De inschakeltijd instellen voor de huidige instellingen.

Eindtijd instellen

De uitschakeltijd instellen voor de huidige instellingen.

Verstreken tijd

De timer die optelt als u op de startknop drukt resetten, verbergen of tonen. De verstreken tijd is alleen beschikbaar als de oven actief is.

De klokfuncties instellen

icon-info.png Wanneer u de vleesthermometer gebruikt, werken de functies Duur en Eind niet.

U kunt de tijd en datum wijzigen als u de klok aanraakt op het display, als het apparaat actief is.

1. Ga naar het menu: Verwarmingsfuncties.
  2. Stel de verwarmingsfunctie en de temperatuur in.
  3. Raak GUID-97C94EB3-6E22-4164-B5C9-698BA18A6D66-preview_v1.png aan of ga naar het menu: Timers.
  4. Kies een klokfunctie.
  5. Blader door de lijst om de benodigde tijd in te stellen. Wacht een paar seconden zodat de tijd automatisch wordt ingesteld of raak aan om te bevestigen: h of min. U kunt de instellingen verwijderen door aanraken van: x.

Wanneer de klokfunctie is voltooid, klinkt er een geluidssignaal en verschijnt er een melding op het display. U kunt het kookproces stoppen of verlengen.

Submenu voor: Opties

Overige individuele instellingen voor veiligheid, gemak en ovenverlichting.

Menu-item

Omschrijving

Lampje Aan / Uit

Heat + Hold

Heat + Hold is alleen beschikbaar als er een duur is ingesteld. De oven schakelt niet automatisch helemaal uit maar houdt het eten 30 minuten warm. Is niet beschikbaar voor alle programma's. Indien actief verschijnt er een pictogram op het display.

Set + Go

Met Set+Go kunt u een ovenfunctie en kooktijd instellen en later terug gebruiken door het scherm aan te tikken. De schermvergrendeling is actief wanneer het kookproces start.

De functie is alleen zichtbaar in het menu als de duur is ingesteld.

Kinderslot Aan / Uit

Na activering wordt het scherm en alle knoppen vergrendeld. Ze blijven vergrendeld in de aan- en uit-stand. Raak voor het ontgrendelen het display aan en volg de instructies. Indien ontgrendeld moet u het weer vergrendelen via het menu.

Schermvergrendeling

De schermvergrendeling 'vergrendelt' tijdelijk het touchscreen en alle toetsen behalve de aan/uit-toets. Raak voor het ontgrendelen het display aan en volg de instructies.

Heat + Hold

De functie houdt het voorbereide gerecht gedurende 30 minuten warm op 80 °C. Deze functie wordt ingeschakeld wanneer de bak- of braadprocedure is geëindigd.

icon-info.png De functie werkt niet met garen op lage temperatuur, automatisch wegen programma's, automatische stoomprogramma's, alle functies van het menu: Speciaal, stoomfuncties van het menu: Verwarmingsfuncties.

Voorwaarden voor de functie:

• U stelt een verwarmingsfunctie of een automatisch programma in.

• De ingestelde temperatuur is hoger dan 80 °C.

• U stelt de functie in: Duur instellen.

• U heeft de functie ingeschakeld: Heat + Hold in het menu: Opties.

• Op het display verschijnt: GUID-32BEE368-DFD5-42B6-BD3D-6502B913D3E1-preview_v1.png.
    icon-info.png Als u de vleesthermometer gebruikt is het symbool niet zichtbaar in het display.

Als u op GUID-958D8F3F-7F0C-4D18-8AB8-2757BB8F6D2E-preview_v1.png drukt, wordt de functie uitgeschakeld.

Set + Go

Met de functie kunt u een verwarmingsfunctie (of programma) instellen en later met een aanraking van de tiptoets of een tik op de melding op het display gebruiken.

icon-info.png De functie werkt met de functies: Duur instellen, vleesthermometer. De functie werkt niet met de reinigingsfunctie.
  1. Schakel het apparaat in.
  2. Selecteer een verwarmingsfunctie of een automatisch programma.
  3. Stel de functie in: Duur instellen.
  4. Kies: Opties / Set + Go.

Raak de melding aan in het display of druk op een tiptoets (behalve GUID-958D8F3F-7F0C-4D18-8AB8-2757BB8F6D2E-preview_v1.png). De ingestelde verwarmingsfunctie start.

icon-info.png Als u op GUID-958D8F3F-7F0C-4D18-8AB8-2757BB8F6D2E-preview_v1.png drukt voordat de functie werkt, dan wordt de functie uitgeschakeld.

Wanneer de verwarmingsfunctie is voltooid, klinkt er een geluidssignaal.

• De functie: Kinderslot is aan als een verwarmfunctie werkt en nadat het apparaat is uitgeschakeld. Volg de aanwijzingen op het display op om de functie uit te schakelen.

• Het menu: Opties kunt u gebruiken om de functie in en uit te schakelen: Set + Go.

Kinderslot

Menu / Opties / Kinderslot

De functie voorkomt dat het apparaat onbedoeld wordt gebruikt.

Inschakelen van de functie: Kinderslot

1. Stel de functie in op stand: Aan.
  2. Schakel het apparaat uit.

De functie uitschakelen: Kinderslot

1. Schakel het apparaat in.
  2. Tik op het display.
  3. Volg de instructies op het display.

Schermvergrendeling

Menu / Opties / Schermvergrendeling

Deze functie voorkomt dat de verwarmingsfunctie per ongeluk wordt gewijzigd. U kunt de functie alleen inschakelen als het apparaat in werking is.

Inschakelen van de functie: Schermvergrendeling

1. Schakel het apparaat in.
  2. Stel een verwarmingsfunctie of -instelling in.
  3. Ga naar de: Schermvergrendeling.
  4. Aanraken om de functie in te schakelen: Schermvergrendeling.

Het apparaat blijft vergrendeld.

Als u het apparaat uit zet, wordt de functie automatisch uitgeschakeld.

De functie uitschakelen: Schermvergrendeling

1. Tik op het display.
  2. Volg de instructies op het display.

Submenu voor: Kook- en bakassistent

1. Naar het menu terugkeren

2. Voedselcategorie

3. Kookboek en Snelle start

4. Meer opties

Een kookboek met inspirerende automatisch recepten en een snelstartfunctie met onze aanbevolen oveninstellingen voor uw gerechten. De tijd en temperatuur van de snelstart kan aangepast worden aan uw behoeften. Onze aanbevolen instellingen verschijnen als u de koksmuts aanraakt bij het gerecht.

Submenu voor: Laatste en meest gebruikte

Eenvoudig toegankelijke lijst van laatste en meest gebruikte functies, recepten en snelle starts.

Menu-item

Omschrijving

Laatst gebruikt

De 5 laatst gebruikte functies worden weergegeven.

Meest gebruikt

De 5 meest gebruikte functies worden weergegeven.

Submenu voor: Basis instellingen

De ingestelde instellingen blijven vast nadat u het apparaat activeert.

Menu-item

Omschrijving

Snel opwarmen Aan / Uit

Snel opwarmen is geactiveerd en wordt altijd ingeschakeld bij bepaalde opwarmfuncties. Als de functie actief is, verschijnt >> op het scherm.

Reinigingsherinnering Aan / Uit

Kies of u wilt dat de oven u herinnert aan de reinigingscyclus.

Display

Kies de display-instellingen.

Helderheid

U kunt 4 helderheidsmodi selecteren.

icon-info.pngInstellen van de helderheid van het display in de stand AAN. Niet aanpasbaar in de UIT-stand.

Geluid

Geluidsinstellingen.

Signaalvolume

Type (Biep / Klik / Geen geluid)

Taal

Stel uw taal in.

Tijd en datum

Stel de tijd, datum en andere gerelateerde opties in voor de tijdweergave.

Tijd

De tijd instellen of aanpassen.

Datum

De datum instellen of aanpassen.

Formaat

Kies uw tijdformaat UU:MM of AM/PM.

Klokstyle

Bepaal hoe de klok eruit ziet als de oven is uitgeschakeld.

Demomodus

Alleen voor gebruik in de winkel. Indien actief zijn de verwarmingselementen niet aangesloten en staat er DEMO op het scherm.

Activeringscode

Service

Toont de softwareversie en -configuratie.

Softwareversie

Toont de softwareversie van de oven.

Alle instellingen resetten

Zet alle instellingen terug naar de fabrieksinstellingen.

Licentie

Toont de licentie in de Engelse taal.