Energiezuinigheid
AEG Support

Energiezuinigheid

Productfiche en informatie volgens EU 65-66/2014

Naam leverancier

AEG

Modelidentificatie

BP7314001M

BP7314021M

BP7314071M

Energie-efficiëntie Index

92.9

Energie-efficiëntieklasse

A

Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + onderwarmte

0.99 kWh/cyclus

Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht

0.79 kWh/cyclus

Aantal ruimten

1

Warmtebron

Electriciteit

Volume

71 l

Soort oven

Inbouwoven

Massa

BP7314001M

BP7314021M

BP7314071M

41.0 kg

41.5 kg

40.5 kg

EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens, stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.

Energie besparen

Dit apparaat bevat functies die u helpen energie te besparen tijdens het dagelijks koken.

• Algemene tips
    • Zorg ervoor dat de ovendeur goed is gesloten als het apparaat werkt en houd de deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk gesloten.

• Gebruik metalen schalen om meer energie te besparen.

• Zet indien mogelijk het eten in de oven zonder voor te verwarmen.

• Verlaag bij een bereidingsduur langer dan 30 minuten de oventemperatuur met minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van de bereidingsduur voordat de kooktijd verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt ervoor dat het gerecht wordt voltooid.

• U kunt de restwarmte gebruiken om ander eten op te warmen.

• Bereiding met hete lucht - gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties met hete lucht om energie te besparen.

• Restwarmte
    • Bij sommige ovenfuncties worden, als een programma met tijdselectie (Duur, Einde, Tijdsvertraging) in werking is en de bereidingstijd langer is dan 30 minuten, de verwarmingselementen automatisch 10% eerder uitgeschakeld. De lamp en ventilator blijven wel werken.

• Bereiding met de lamp uit - schakel de lamp uit tijdens de bereiding en schakel de lamp alleen in indien nodig.

• Eeten warm houden - kies de laagste temperatuur als u de restwarmte wilt gebruiken om eten warm te houden. Het display toont de restwarmtetemperatuur.

• Eco-functies - raadpleeg "Ovenfuncties".

• Wanneer u de functie Multi hetelucht (vochtig) gebruikt, wordt de lamp na 30 seconden uitgeschakeld. Vervolgens schakelt u de oven opnieuw in.
  • Als u de Eco-functies, gebruikt, schakelt de lamp uit. Vervolgens schakelt u de oven opnieuw in.

• Het display uitschakelen - als dit nodig is, kunt u het display volledig uitschakelen. RaakGUID-959B91BB-00DD-4504-B861-ED335689C4CC-preview_v1.png enGUID-97C793AD-59B8-472A-A196-2A4627EC8BD7-preview_v1.png tegelijkertijd aan totdat het display uit gaat. Deze stap schakelt het apparaat ook in.