Energiezuinigheid
AEG Support

Energiezuinigheid

Productfiche en informatie volgens EU 65-66/2014

Naam leverancier

AEG

Modelidentificatie

BE3003001M

Energie-efficiëntie Index

103.5

Energie-efficiëntieklasse

A

Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven + onderwarmte

0.99 kWh/cyclus

Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht

0.88 kWh/cyclus

Aantal ruimten

1

Warmtebron

Electriciteit

Volume

71 l

Soort oven

Inbouwoven

Massa

34.5 kg

EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens, stoomovens en grills - Methoden voor prestatiemeting.

Energiebesparing

Dit apparaat bevat functies die u helpen energie te besparen tijdens het dagelijks koken.

• Algemene tips
    • Zorg ervoor dat de ovendeur goed is gesloten als het apparaat werkt en houd de deur tijdens de bereiding zo veel mogelijk gesloten.

• Gebruik metalen schalen om meer energie te besparen.

• Zet indien mogelijk het eten in de oven zonder voor te verwarmen.

• Verlaag bij een bereidingsduur langer dan 30 minuten de oventemperatuur met minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van de bereidingsduur voordat de kooktijd verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt ervoor dat het gerecht wordt voltooid.

• U kunt de restwarmte gebruiken om ander eten op te warmen.

• Bereiding met hete lucht - gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties met hete lucht om energie te besparen.

• Eeten warm houden - kies de laagste temperatuur als u de restwarmte wilt gebruiken om eten warm te houden.