Locatie van het apparaat

U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten aan een of twee zijden en in de hoek plaatsen.

icon-info.pngHoud een afstand van ongeveer 1 cm tussen het apparaat en de achterwand zodat de deksel open kan.

Zie voor minimale afstanden de tabel.

Minimum afstanden

Afmetingen

mm

A

400

B

650

C

150

Technische gegevens

Spanning

230 V

Tijd

50 Hz

Apparaatklasse

1

Afmetingen

mm

In hoogte

855

Breedte

600

Diepte

600

Overige technische gegevens

Categorie apparaat:

II2E+3+

Gas origineel:

G20/G25 (2E+) 20/25 mbar

Gas vervanging:

G30 (3+) 28-30 mbar

G31 (3+) 37 mbar

Bypassdiameters

BRANDER

Ø BYPASS1)1/100 mm

Sudderbrander

29 / 30

Normale brander

32

Driekronenbrander

67

1) Type bypass is afhankelijk van het model.

Gasbranders voor AARDGAS G20 20 mbar

BRANDER

NORMAAL VERMOGEN kW

BEPERKT VERMOGEN kW

INSPUITERMARKERING 1/100 mm

Driekronenbrander

4.0

1.80

146

Normale brander

2.0 / 1.91)

0.43 / 0.451)

96

Sudderbrander

1.0

0.35

70

1) Type bypass is afhankelijk van het model.

Gasbranders voor AARDGAS G25 25 mbar

BRANDER

NORMAAL VERMOGEN kW

BEPERKT VERMOGEN kW

INSPUITERMARKERING 1/100 mm

Driekronenbrander

3.8

1.7

146

Normale brander

2.0 / 1.751)

0.43 / 0.451)

96

Sudderbrander

0.95 / 0.91)

0.35

70

1) Type bypass is afhankelijk van het model.

Gasbranders voor LPG G30 28-30 mbar

BRANDER

NORMAAL VERMOGEN kW

BEPERKT VERMOGEN kW

INSPUITERMARKERING 1/100 mm

NOMINALE GASSTROOM g/h

Driekronenbrander

4.0

1.80

101

290.85

Normale brander

2.0

0.43

71

145.43

Sudderbrander

1.0

0.35

50

72.71

Gasbranders voor LPG G31 37 mbar

BRANDER

NORMAAL VERMOGEN kW

BEPERKT VERMOGEN kW

INSPUITERMARKERING 1/100 mm

NOMINALE GASSTROOM g/h

Driekronenbrander

4.0

1.8

101

285.66

Normale brander

2.0

0.43

71

142.83

Sudderbrander

1.0

0.35

50

71.41

Gasaansluiting

Kies vaste aansluitingen of gebruik een flexibele leiding van roestvrij staal, in overeenstemming met de voorschriften die van kracht zijn. Als u flexibele metalen leidingen gebruikt, moet u opletten dat deze niet in aanraking komen met bewegende onderdelen, of dat ze niet vastgeklemd worden.

icon-warning.pngAttentie
De gasleiding mag het deel van het apparaat niet raken zoals getoond in de afbeelding.

Aansluiting van flexibele niet-metalen leidingen

Als u eenvoudig toegang heeft tot de aansluiting, dan kunt u een flexibele leiding gebruiken. De flexibele leiding moet goed worden aangespannen door klemmen.

Gebruik bij montage altijd de leidinghouder en de pakking. De flexibele pijp is correct als:

• ze niet meer kan worden opgewarmd dan kamertemperatuur, hoger dan 30 °C;

• niet langer is dan 1.500 mm;

• nergens nauw is;

• niet gedraaid is;

• niet in aanraking komt met scherpe randen of hoeken;

• de staat eenvoudig kan worden gecontroleerd.

Zorg er bij het controleren van de flexibele pijp voor dat:

• de leiding geen barsten, sneden, vlekken of brandsporen vertoont op de twee uiteinden en over de volledige lengte;

• het materiaal niet gehard is, maar de juiste elasticiteit vertoont;

• de bevestigingsklemmen niet verroest zijn;

• de vervaldatum niet is verstreken.

Als er één of meerdere defecten waarneembaar zijn, mag de leiding niet worden gerepareerd, maar moet deze worden vervangen.

icon-warning.pngAttentie
Controleer waneer de installatie is voltooid of elke leidingfitting goed is afgedicht. Gebruik een zeepoplossing, geen vlam.

De gastoevoer bevindt zich aan de achterkant van het bedieningspaneel.

icon-warning.pngAttentie
Trek voordat u het gas aansluit eerst de stekker uit het stopcontact of schakel de zekering uit.Sluit de primaire klep van de gastoevoer.

Aanpassing aan verschillende types gas

icon-info.png Alleen bevoegde personen mogen de afstelling aan verschillende types gas uitvoeren.
icon-info.png Als het apparaat is ingesteld voor aardgas, dan kunt u dit met de geschikte injectors wijzigen naar vloeibaar gas. De hoeveelheid gas wordt aangepast.
icon-warning.pngAttentie
Voordat u de injectors vervangt, moet u ervoor zorgen dat de gasknoppen zich in de UIT-stand bevinden. Trek de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat afkoelen. U kunt letsel oplopen.
icon-info.png Het apparaat is ingesteld op standaardgas. Gebruik om de instelling te veranderen altijd de pakkingafdicting.

1. Gasaansluitingspunt (er is slechts één punt geschikt voor het apparaat)

2. Pakking

3. Instelbare aansluiting

4. LPG leidinghouder

Vervangen van kookplaatinjectors

Vervang de injectors wanneer u het gastype wijzigt.

1. Verwijder de pannendrager.
  2. Verwijder de branderkappen en -kronen.
  3. Maak de injectors los met een sleutel van 7 mm en verwijder deze.
  4. Vervang ze door de injectors die nodig zijn voor het type gas dat u gebruikt.
  5. Vervang het typeplaatje (naast de gastoevoerleiding) door het plaatje voor het nieuwe type gastoevoer.
    icon-info.png U kunt het plaatje vinden in de zak die bij het apparaat geleverd is.

Als de druk van de gastoevoer niet constant is of verschilt van de vereiste druk, moet u een geschikte drukregelaar op de gastoevoerleiding monteren.

Aanpassen van de minimale gasstand op de fornuisbrander

1. Haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Verwijder de knop voor de kookplaat.
    Demonteer als de bypass-schroef niet toegankelijk is eerst het bedieningspaneel voor de afstelling.
  3. Stel de stand van de bypass-schroef A af met een dunne en platte schroevendraaier.

Het model bepaalt de positie van de bypass-schroef A.

Omzetten van aardgas naar vloeibaar gas

1. Draai de bypass-schroef volledig vast.
  2. Doe de knop terug.

Omzetten van vloeibaar gas naar aardgas

1. Draai de stand van de bypass-schroef A één draai los.
  2. Plaats de knop voor de kookplaat terug.
  3. Sluit het apparaat aan op het stopcontact.
    icon-warning.pngAttentie
    Steek de stekker pas in het stopcontact wanneer alle onderdelen terug op hun oorspronkelijke plaats zitten. U kunt letsel oplopen.
  4. Steek de brander aan.

Raadpleeg het hoofdstuk 'Kookplaat - Dagelijks gebruik'.

5. Draai de knop voor de kookplaat naar een laagste stand.
  6. Verwijder de knop voor de kookplaat weer.
  7. Draai de bypass-schroef langzaam vast tot de vlam klein en stabiel wordt.
  8. Plaats de knop voor de kookplaat weer terug.

Het apparaat waterpas zetten

Gebruik kleine pootjes aan de onderkant van het apparaat om het kookoppervlak aan de bovenkant waterpas met andere oppervlakken te brengen.

Anti-kantelbescherming

Stel de correcte hoogte in en bepaal waar op het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat plaatsen.

icon-warning.pngLet op!
Zorg dat u de anti-kantelbescherming op de correcte hoogte installeert.
icon-info.png Zorg ervoor dat het oppervlak achter het apparaat glad is.

U moet de anti-kantelbescherming installeren. Als u dat niet doet, kan het apparaat kantelen.

Uw apparaat is voorzien van het symbool weergegeven in de afbeelding (indien van toepassing) om u te herinneren aan de montage van de anti-kantelbescherming.

1. Installeer de anti-kantelbescherming 232-237 mm onder het bovenvlak van het apparaat en 110-115 mm van de zijkant van het apparaat in de ronde opening op een steun. Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (muur).

2. U vindt het gat aan de linkerachterkant van het apparaat. Til de voorkant van het apparaat op en plaats dit in het midden van de ruimte tussen de kastjes. Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt centreren.
icon-info.png Als u de afmetingen van het fornuis hebt gewijzigd, dan moet u de anti-kantelbescherming correct uitlijnen.
icon-warning.pngLet op!
Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter is dan de breedte van het apparaat, moet u de zijmaten aanpassen als u het apparaat wilt centreren.

Elektrische installatie

icon-warning.pngAttentie
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.

Dit apparaat wordt geleverd met stekker en netsnoer.

icon-warning.pngAttentie
De stroomkabel mag het onderdeel van het apparaat dat getoond wordt in de illustratie niet raken.