Kookplaat - Dagelijks gebruik
AEG Support

Kookplaat - Dagelijks gebruik

Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid.

Ontsteking van de fornuisbrander

icon-info.png Ontvlam de brander altijd vóór u het kookgerei erop plaatst.
icon-warning.pngAttentie
Ga voorzichtig te werk bij het gebruik van branders (open vuur) in de keuken. De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden in geval van onjuist gebruik van de vlam.
  1. Draai de knop voor de kookplaat linksom naar de maximale gasstand GUID-DCEEAD1D-AA14-4C9C-8E2C-D0CD5BCA29E6-preview_v1.png en druk de knop in om de brander aan te steken.
  2. Houd de knop voor de kookplaat ingedrukt gedurende 10 seconden of minder om het thermokoppel voor te verwarmen. Als u dat niet doet, wordt de gastoevoer onderbroken.
  3. Stel de vlam af zodra deze regelmatig brandt.
icon-warning.pngAttentie
Houd de knop niet langer dan 15 seconden ingedrukt. Als de brander na 15 seconden nog niet brandt, de knop loslaten en minstens 1 minuut wachten voordat u opnieuw probeert de vlam te ontsteken.
icon-info.png Als de brander na enkele pogingen niet aan gaat, controleer dan of de kroon en het branderdeksel goed op hun plaats zitten.
icon-info.png Als er geen elektriciteit is kunt u de brander zonder de elektrische voorziening aansteken. Breng een vlam dichtbij de brander, druk de bijbehorende knop in en draai de knop naar de maximale stand. Houd de controleknop ingedrukt gedurende 10 seconden of minder om het thermokoppel voor te verwarmen.
icon-info.png Draai als de brander per ongeluk uit gaat de knop naar de uit stand en probeer na minimaal 1 minuut de brander weer aan te steken.
icon-info.png De vonkontsteking kan automatisch starten wanneer u de stekker in het stopcontact steekt, na de installatie of na een stroomonderbreking. Dat is normaal.

Branderoverzicht

1. Branderdeksel

2. Branderkroon

3. Ontstekingsbougie

4. Thermokoppeling

De brander uitschakelen

Om de vlam te doven, de knop naar de off-positie draaien GUID-01D43F30-D8F2-485B-93DF-DBC5CF92EE8B-preview_v1.png.
icon-warning.pngAttentie
Draai de vlam altijd lager of schakel hem uit voordat u de pan van de brander haalt